Egészség

Ismét véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

Ismét véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

2021. július 19., hétfő
Ismét véradásra hív a Magyar Vöröskereszt

Stagnálni látszik a nyári véradókedv: nagyjából 10-15 százalékkal adnak kevesebben vért a reméltnél - írja közös közleményében a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.

Július 12 és 18 között 476-an adtak vért a tervezett 610 helyett. A 22 százalékos visszaesés egyik oka leginkább az volt, hogy két kamionos véradás elmaradt. A véradás továbbra is biztonságos, a véradóközpontok továbbra is szigorúan be kell tartani a járványügyi szabályokat, oltás után, védettségi igazolvány nélkül is várják a véradókat.

Július 19-től július 30-ig 07:00 és 14:00 óra, valamint 10:00 és 18:00 óra között várják a rendszeres, visszatérő és új véradókat a Szegedi Vérellátó Központban a Honvéd téren, illetve valamint Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen. Július 29-én 14:00 és 16:00 között az Ádozatsegítő Központban is donorálhatnak a Szegeden tartózkodók.

A véradókat a Vöröskereszt közleménye szerint értékes ajándékok is várják ,,hősiességükért" cserébe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.