Közlekedés

Ismét órákat kell várakozni a röszkei autópálya-átkelőnél

Ismét órákat kell várakozni a röszkei autópálya-átkelőnél

2021. július 30., péntek
Ismét órákat kell várakozni a röszkei autópálya-átkelőnél

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen négy, a Magyarországra érkezőknek öt órát kell várakozniuk. Az autópálya-határátkelőhely belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek háromórás a várakozás.

Intenzív a forgalom a röszkei és az ásotthalmi közúti átkelőnél is, ahol mindkét irányban egyórás a sor.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen Románia felé két órát kell várakozni a kilépésre.
A Romániába utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.