Közélet

Filmeken mutatják be az új járványügyi szabályozásokat

Filmeken mutatják be az új járványügyi szabályozásokat

2021. július 10., szombat
Filmeken mutatják be az új járványügyi szabályozásokat

Az ügynökség az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében felidézte, hogy az 5,5 milliomodik védőoltás beadásával újabb enyhítések léptek életbe Magyarországon: megszűnt a kötelező maszkhasználat, védettségi igazolvány nélkül fogadhatnak vendégeket a szállodák, éttermek, turisztikai attrakciók. Ezzel szinte egyidőben elérhetővé vált az uniós Covid-igazolvány, amellyel szabaddá vált az utazás Európában - írták.

Az MTÜ a tájékozódás megkönnyítésére több nyelven elérhető kisfilmekben mutatja be a turizmust érintő legfontosabb információkat. "Az animációs filmek részletesen ismertetik az ötmillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő enyhítéseket - milyen szabályok vannak érvényben a szálláshelyen, éttermekben, turisztikai attrakciók területén, illetve milyen feltételek vonatkoznak a rendezvényekre, általános maszkhasználatra vonatkozóan" - olvasható a közleményben.

A külföldieknek szóló, angol nyelvű kisfilm kitér a Magyarországra történő beutazást érintő legfontosabb információkra, és az uniós digitális Covid-igazolvánnyal kapcsolatos szabályokra is. A közlemény szerint "a kampány célja, hogy segítse a belföldi és a hazánkba érkező külföldi utazókat magyarországi pihenésük megtervezésében".

A kisfilmek hamarosan több nyelven feliratozva is elérhetők lesznek (német, lengyel, cseh, szlovák, szerb, szlovén, horvát, román, spanyol, olasz, francia), a Magyar Turisztikai Ügynökség YouTube csatornáján - írták.

MTI

Kiemelt képünk illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.