Elkerül minket az e heti szúnyogirtó akció

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A következő napokban összesen 125 településen és hat budapesti kerületben lépnek fel a vérszívók ellen, azonban Szeged most kimaradt a listából. Néhány terület kezelését a múlt hétről erre a hétre kellett halasztani, ilyen pótlásra kerül sor Szolnok környékén.

A változékony időjárás nehezítette a szúnyogok elleni védekezést. Esős, szeles időben nem hatékony a munkavégzés, ezért a kezeléseket sok esetben el kellett halasztani, és a meghirdetett pótnapokon megvalósítani.

A hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben. Célszerű ezeket a kerti vízgyűjtőket (virágcserepek, vödrök, madáritatók, eldugult ereszek, vízelvezető árkok) karban tartani, kitisztítani, vagy cserélni bennük a vizet, hogy ne tudjanak ezekben szúnyogok fejlődni. A nagy melegben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyogok.

Szúnyoggyérítés lesz a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térség településein, valamint a Duna mentén Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén. A kezelések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. Előfordulhat, hogy a változékony időjárás miatt egyes kezelések elmaradnak, azok pótlására a következő két este valamelyikén kerül sor. 

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Előző sztori

Késik az a helyreállítási terv uniós elfogadása

Következő sztori

Hogyan ne okozzunk szabadtéri tűzesetet?