Közérdekű

Elkerül minket az e heti szúnyogirtó akció

Elkerül minket az e heti szúnyogirtó akció

2021. július 12., hétfő
Elkerül minket az e heti szúnyogirtó akció

A következő napokban összesen 125 településen és hat budapesti kerületben lépnek fel a vérszívók ellen, azonban Szeged most kimaradt a listából. Néhány terület kezelését a múlt hétről erre a hétre kellett halasztani, ilyen pótlásra kerül sor Szolnok környékén.

A változékony időjárás nehezítette a szúnyogok elleni védekezést. Esős, szeles időben nem hatékony a munkavégzés, ezért a kezeléseket sok esetben el kellett halasztani, és a meghirdetett pótnapokon megvalósítani.

A hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben. Célszerű ezeket a kerti vízgyűjtőket (virágcserepek, vödrök, madáritatók, eldugult ereszek, vízelvezető árkok) karban tartani, kitisztítani, vagy cserélni bennük a vizet, hogy ne tudjanak ezekben szúnyogok fejlődni. A nagy melegben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyogok.

Szúnyoggyérítés lesz a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térség településein, valamint a Duna mentén Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén. A kezelések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. Előfordulhat, hogy a változékony időjárás miatt egyes kezelések elmaradnak, azok pótlására a következő két este valamelyikén kerül sor. 

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.