Csak kilépni lehet a röszkei határátkelőnél

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kilépés gyorsítása érdekében 2021. július 3-án 13 óra 30 perctől ideiglenesen, csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet – írja a police.hu. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.

A dinamikusan megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2021. július 3-án 13 óra 30 perctől 19 óráig csak a kilépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén. Így a két röszkei átkelőn, összesen 10 forgalmi sávon léphetnek ki az utasok az országból. A belépő utasok a Röszke autópálya-határátkelőhelyet használhatják.
A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Az Index beszámolója szerint a nyugati országokban mostanság veszi ki a szabadságát a legtöbb kelet-európai vendégmunkás, aki ilyenkor többnyire autóval látogat haza, így a horvátországi és szerbiai határátkelőinken több kilométeres kocsisor és még több órás várakozás alakult ki. 

(Képünk csak illusztráció.)

Előző sztori

Már gazdasági társaságok is pályázhatnak elektromos gépjárművekre

Következő sztori

Fának hajtott Szegeden, ott helyben meghalt a bringás