Közlekedés

Csak kilépni lehet a röszkei határátkelőnél

Csak kilépni lehet a röszkei határátkelőnél

2021. július 3., szombat
Csak kilépni lehet a röszkei határátkelőnél

A kilépés gyorsítása érdekében 2021. július 3-án 13 óra 30 perctől ideiglenesen, csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet - írja a police.hu. A belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.

A dinamikusan megnövekedett forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2021. július 3-án 13 óra 30 perctől 19 óráig csak a kilépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a kilépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén. Így a két röszkei átkelőn, összesen 10 forgalmi sávon léphetnek ki az utasok az országból. A belépő utasok a Röszke autópálya-határátkelőhelyet használhatják.
A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Az Index beszámolója szerint a nyugati országokban mostanság veszi ki a szabadságát a legtöbb kelet-európai vendégmunkás, akiilyenkortöbbnyire autóval látogat haza, így a horvátországi és szerbiai határátkelőinken több kilométeres kocsisor és még több órás várakozás alakult ki.

(Képünk csak illusztráció.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.