Közélet

Az SZKT szerint a lakosság kérésére lett fizetős a parkolás a Gyertyámos utcában

Az SZKT szerint a lakosság kérésére lett fizetős a parkolás a Gyertyámos utcában

2021. július 6., kedd
Az SZKT szerint a lakosság kérésére lett fizetős a parkolás a Gyertyámos utcában

A Szegedi Közlekedési Kft. az önkormányzat lakossági kezdeményezésére hozott döntése miatt tette fizetőssé a parkolást a Gyertyámos utca és a Nemes Takács utca közötti tömbbelsőben - nyilatkozta lapunknak megkeresésünkre a cég.

Tegnap számoltunk be róla, hogy a Gyertyámos és a Nemes Takács utca közötti belső udvaron is fizetni kell július 1. óta a parkolásért. Megkérdeztük a parkolásokért is felelős Szegedi Közlekedési Kft.-t arról, hogy miért kellett ennek bekövetkeznie.

A cég tájékoztatása szerint a tömbbelső korábban ,,kivett udvarként" volt nyilvántartva az ingatlanok között, ez azonban a közelmúltban "kivett közterületre" módosult. Kiemelték lapunknak, hogy a lakókat és a környékbelieket szórólapozással tájékoztatták június 25-től július 2-ig, a tájékoztatásokat GPS-alapú, felvétel-idővel ellátott fényképekkel dokumentálták is, ahogy a helyszíni munkák elvégzését is. A birtokunkba juttatták a szórólapot is, melyen az áll, hogy a parkolást a területen annak érdekében teszik fizetőssé, hogy az itt élők parkolása egész nap biztosított legyen.

Az SZKT megjegyzi, hogy a tömbbelső 25 db gépkocsi befogadására alkalmas, július 1. és 5. között pedig mindössze 13 alkalommal szabtak ki parkolási pótdíjat.

Bár a cég tájékoztatásából ez nem derül ki, vélhetően sokan használták a környéken a tömbbelsőt a fizetős parkolási zónák megkerülésének céljából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.