A szerb embercsempészt 21 migránssal kapták el

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, akit a héten embercsempészésen értek tetten Üllésen.

A szerb állampolgárságú férfi még hétfő délután Ruzsa térségében vett fel kisteherautójába 21 személyt, akik korábban ismeretlen kísérő segítségével léptek át a szerb-magyar zöldhatáron. Céljuk az volt, hogy az Európai Unió belseje felé haladnak majd tovább. A szomszéd faluban azonban az osztrák forgalmi rendszámú kocsit a rendőrök ellenőrzés alá vonták, melynek során a kisteherautó rakterében megtalálták a magukat afgán állampolgárnak valló határsértőket.

Ők sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Lakásotthonból került az SZTE-re

Következő sztori

Szúnyoginvázióra felkészülni!