Illegális bevándorlás

A szerb embercsempészt 21 migránssal kapták el

A szerb embercsempészt 21 migránssal kapták el

2021. július 21., szerda
A szerb embercsempészt 21 migránssal kapták el

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, akit a héten embercsempészésen értek tetten Üllésen.

A szerb állampolgárságú férfi még hétfő délután Ruzsa térségében vett fel kisteherautójába 21 személyt, akik korábban ismeretlen kísérő segítségével léptek át a szerb-magyar zöldhatáron. Céljuk az volt, hogy az Európai Unió belseje felé haladnak majd tovább. A szomszéd faluban azonban az osztrák forgalmi rendszámú kocsit a rendőrök ellenőrzés alá vonták, melynek során a kisteherautó rakterében megtalálták a magukat afgán állampolgárnak valló határsértőket.

Ők sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés-elrejtőzés valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a gyanúsított letartóztatásának elrendelésére.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.