A hétvégén az esőé lehet a főszerep

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A mai napon már érezhetően mérséklődött a meleg, és ez a hétvégét is jellemezni fogja. Ahogy a záporok és a zivatarok is – derül ki az Időkép prognózisából.

Péntek napközben főként az ország délkeleti, keleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, északnyugaton még csendesebb időre készülhetünk. Fülledt meleg időre, 27-33 fokos maximumokra számíthatunk.

Este dél felől már nagyobb számban érkeznek zivatarok, melyek rendszerbe szerveződhetnek, köztük pedig szupercellák is előfordulhatnak. A fő kísérőjelenség az intenzív villámtevékenység és a felhőszakadás lesz, helyenként rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is lehullhat. Emellett jégeső, viharos erejű kifutószél is kísérheti a zivatarokat.

Szombaton és vasárnap is bőven fog rendelkezésre állni nedvesség és energia, így ismét sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra, legkisebb számban keleten, északkeleten. Nyugaton megerősödik az északi szél, máshol inkább csak a zivatarokat kísérhetik erős, viharos lökések. Szombaton 24 és 34, vasárnap 27 és 35 fok között alakul a csúcshőmérséklet, mind a két napon a Dunántúlon lesz hűvösebb, északkeleten a legmelegebb.

Hétfőn egy hidegfront hatására már többfelé feltámad az északi szél, nyugaton és északkeleten viharos lökések is lehetnek. Záporokra, zivatarokra még többfelé kell számítani, majd keddre a  front mögött szárazabb, hűvösebb levegő érkezik.

Előző sztori

Forradalmi mRNS kutatásban vesz részt az SZTE

Következő sztori

Kötelezettségszegési eljárást indított Brüsszel a pedofilellenes törvény miatt