Közérdekű

Szúnyogirtás nélkül maradunk ezen a héten

Szúnyogirtás nélkül maradunk ezen a héten

2021. június 28., hétfő
Szúnyogirtás nélkül maradunk ezen a héten

Legutóbb egy hete gyérítették a szúnyogokat, most azonban a környékünk felé sem fognak járni - derül ki az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mai közleményéből.

https://szegedma.hu/2021/06/tizenegy-megyeben-404-telepulesen-lesz-szunyoggyerites-koztuk-szegeden-is

Az utóbbi időszakban megtapasztalhatta az összes szegedi - mint minden nyáron - milyen is egy igazi szúnyoginvázió. Szürkülettől napkeltéig alig lehetett megmaradni a szabad levegőn, de szerencsére a katasztrófavédelem szúnyoggyérítési akciói hatásosnak bizonyultak. A hivatalos programból ezen a héten kimaradt Csongrád-Csanád megye, így kérdéses, meddig maradunk még csípés mentesek.

Eddig az idén ez lesz a legnagyobb szúnyogirtás egyébként, több mint ötszáz településen fogják szabályozni a rovarok populációját a szokásos módokon. Akit érdekel, alább olvashatja, hol fognak gyéríteni a héten, illetve még részletesebben tájékozódhat a katasztrófavédelem honlapján az időpontokról.

Kezelések az alábbi területeken lesznek: a Duna mentén a mosonmagyaróvári, győri és dunaújvárosi régióban, a Dunakanyar több települését érintően, a Csepel-sziget térségében, Szekszárd, Baja és Mohács környékén, valamint a főváros vízparti területén, a Tisza mentén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes településein, a Tisza-tó környékén, a szolnoki térségben, továbbá az Ipoly menti településeken, valamint Baranya, Hajdú-Bihar és Vas megye számos területén.

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.