Meteor

Meteorológustól kérdeztük, meddig tart a hőség

Meteorológustól kérdeztük, meddig tart a hőség

2021. június 17., csütörtök
Meteorológustól kérdeztük, meddig tart a hőség

A következő napokban 30 és 35 fok között marad a nappali hőmérséklet - tájékoztatta lapunkat Tóth Tamás meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Hozzátette azonban, hogy ez szakmai szemmel nem nevezhető hőhullámnak, mivel a június végi időszakhoz, illetve az éghajlathoz viszonyítva ezek nem kiugró értékek.

,,30 fok felett kánikuláról, 35 fok felett forróságról beszélhetünk." - mondta a szakértő.

A legfrissebb előrejelzések szerint szerdára várhatóan érkezik egy hidegfront, kérdéses azonban, hogy pár fokos vagy markáns lehűlést hoz-e majd magával. Viharzónák azonban most is vannak, a nyári időszak sajátosságai révén folyamatosan alakulhatnak ki, akár kis területen is, záporok és zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat orvosmeteorológiai javaslata szerint a kifejezetten magas UV-sugárzás negatívan hat szervezetünkre, a Napon tartózkodva nagyon rövid idő alatt leéghetünk, vagy bőrpirosodás alakulhat ki, ami a bőrrák (melanoma) egyik közvetlen okozója.

Tehát a következő napokban továbbra is figyeljünk arra, hogy testünk ne hevüljön túl, viseljünk széles karimás kalapot, használjunk naptejet és ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.