Sport

Spanyol jobbátlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

Spanyol jobbátlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

2021. június 15., kedd
Spanyol jobbátlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

A 26 esztendős jobbátlövő első komoly klubja a Club Balonmano Ciudad de Logrono volt, amelyet 2015-től egészen 2020-ig erősített. A 2015-2016-os idényben mutatkozott be Bajnokok Ligájában, ahol összesen két idény alatt 17 gólt szerzett.

Garciandía tavaly a francia Pays d'Aix UCH csapatához szerződött, ahol 30 meccsen 104 alkalommal volt eredményes. Csapatával a PSG (55 pont), a Montpellier (50) és a Nantes (47) mögött a negyedik helyen végzett a tabellán.

Hazája válogatottjában eddig 14 meccsen szerepelt, összesen 25 gólt dobott. Imanol Garciandía a klub történetének nyolcadik spanyol játékosa lesz Roberto Parrondo, Niko Mindegía, José Manuel Sierra, Antonio García Robledo, Pedro Rodríguez, Jorge Maqueda és Joan Canellas után.

– Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen nagy klubhoz csatlakozhatok. A MOL-PICK Szeged olyan együttes, amely a kézilabda top csapatai közé tartozik, minden játékosnak az a vágya, hogy ilyen helyen játszhasson. Mindenkitől rengeteg jót hallottam Szegedről, és nagyon tetszik, ahogy a csapat játszik. Már alig várom, hogy csatlakozzak a klubhoz, és lássam a várost, valamint megismerkedhessek a társakkal és a szurkolókkal – nyilatkozta a klub honlapjának a spanyol játékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.