/
Fotók!

Sikeres volt az első Keresztpont futónap

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel négyszázan vettek részt a Keresztpont Egyesület által szervezett, első nyilvános futóversenyen szombaton, a Vértónál. Czagány Gábor, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, jövőre is szeretnék megrendezni az eseményt.

–Több tényezőnek is köszönhető, hogy nagyon jól sikerült a rendezvény – kezdte a Keresztpont Félmaraton és Családi Futónap megálmodója. – Az időjárás kedvező volt, kellemes hangulat uralkodott, a kísérőprogram is nagy népszerűségnek örvendett. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk – ecsetelte büszkén Czagány Gábor.

Kiemelte, a rendezvényre nagyjából 380-an regisztráltak, közülük 90-en gyerekek voltak.

A futóversenyen részt vettek a szegedi Fidesz önkormányzati képviselői is. Német Ferenc szerint jó volt látni, hogy az emberek mennyire örülnek, hogy ismét közösségben lehetnek.

Nagyon fegyelmezett volt a közösség. Úgy gondolom, aki eljött, óriási élménnyel gazdagodott

– osztotta meg észrevételét.

Chovanecz Kata számára az anyai érzelmeiből adódóan az egykilométeres verseny volt a legszívmelengetőbb.

Nagyon aranyosak voltak a pici gyerekek, ahogy a szüleikkel kézen fogva teljesítették a távot. Szerencsére hét ágra sütött a nap, így minden adott volt egy nagyszerű közösségi élményhez

– mondta a képviselőnő.

Czagány Gábor elmondta, eredetileg a méltányos kereskedelem világnapján, május második szombatján szerették volna megrendezni a versenyt, azonban a járványügyi korlátozások miatt erre csak június 5-én kerülhetett sor. Hozzátette, jövőre az eredeti időpontban, május 14-én szeretnék megtartani a futónapot.

Előző sztori

DÉLI SZÓ – Szeged – 2021.06.04.

Következő sztori

E-rollerre fel, de csak ésszel!