Illegális bevándorlás

Román embercsempészeket tartóztattak le Ruzsa környékén

Román embercsempészeket tartóztattak le Ruzsa környékén

2021. június 14., hétfő
Román embercsempészeket tartóztattak le Ruzsa környékén

Tíz, magukat afgán állampolgárnak valló személyt próbáltak Nyugat-Európába csempészni az a két román férfi, akiket múlt hét csütörtökön fogtak el Ruzsa térségében. Most az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ellenük eljárás.

Július 10-én, reggel hat óra környékén az egyik férfi személyautóval segítette előfutárként a 10 afgán származású afgán bevándorlót rejtő kisteherautót. Először az utóbbit vonták ellenőrzés után a rendőrök majd a személyautót, és mindkét férfit előállították. A gyanúsítottak 3 000 eurót kaptak volna, ha sikerrel jár a tervük.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a két román állampolgár egy hónapra történő letartóztatását, mivel a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye fenn áll. A bíróság végzései még nem véglegesek, a gyanúsítottak és védőik fellebbezhetnek a szabadlábon történő védekezésért.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztáció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.