Román embercsempészeket tartóztattak le Ruzsa környékén

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tíz, magukat afgán állampolgárnak valló személyt próbáltak Nyugat-Európába csempészni az a két román férfi, akiket múlt hét csütörtökön fogtak el Ruzsa térségében. Most az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult ellenük eljárás.

Július 10-én, reggel hat óra környékén az egyik férfi személyautóval segítette előfutárként a 10 afgán származású afgán bevándorlót rejtő kisteherautót. Először az utóbbit vonták ellenőrzés után a rendőrök majd a személyautót, és mindkét férfit előállították. A gyanúsítottak 3 000 eurót kaptak volna, ha sikerrel jár a tervük.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványozta a két román állampolgár egy hónapra történő letartóztatását, mivel a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye fenn áll. A bíróság végzései még nem véglegesek, a gyanúsítottak és védőik fellebbezhetnek a szabadlábon történő védekezésért.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztáció!

Előző sztori

Hétvégi összesített járványadatok

Következő sztori

Még mindig táboroznak a Nagyáruháznál a hajléktalanok