Sport

Példátlan gesztus: veszprémi legendáról nevezik el az új szegedi aréna vendégszektorát

Példátlan gesztus: veszprémi legendáról nevezik el az új szegedi aréna vendégszektorát

2021. június 10., csütörtök
Példátlan gesztus: veszprémi legendáról nevezik el az új szegedi aréna vendégszektorát

A MOL-Pick Szeged honlapján megjelent cikk szerint az új aréna egy három épületből álló, nagy komplexum lesz, amely magában foglalja az első csapat, valamint a Pick Akadémia otthonát, valamint a fiatal játékosok számára a bentlakásos kollégiumot.

A 8300 fős csarnokot a klub alapítójáról, dr. Bérczi Mihályról nevezik el. Az akadémiai csarnok – ez 1500 néző befogadásra lesz alkalmas – pedig Ludányi Márton nevét viseli majd, aki szintén a klub alapítója, legendás utánpótlásedzője.

Az már korábban kiderült, hogy Jonas Källman neve eggyé válik a csarnokkal, hiszen az egyik szektor az ő nevét viseli majd. Itt azonban még nincs vége a névsornak, a tervek szerint Szabó „Sonka” László, Tóth Géza, Lele Ambrus, Bartalos Zoltán, Fekete Róbert, Zubai Szabolcs és még sok más legendának a neve is ott lesz az új Arénában – derül ki a cikkből.

A klub tájékoztatása szerint 2019-ben Ilyés Ferenc hathatós segítségével felvették a kapcsolatot a tragikusan fiatalon elhunyt Marian Cozma családjával. Az édesapát, Petre Cozmát arról tájékoztatták, hogy szeretnék a vendégszektort gyermekéről, Marian Cozmáról elnevezni. A Cozma família megható levélben köszönte meg, hogy nem felejtették el gyermeküket, így a vendégszurkolók mindig a Marian Cozma-szektorban szurkolhatnak majd kedvenceikért.

Kiemelt kép: Magyar Építők

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.