/

Nevelőszülőknél élő zöld járőrök veszik birtokba vasárnap a Szegedi Vadasparkot

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Június 20-án, vasárnap természetkedvelő és a fenntarthatóságot fontosnak tartó, Békés és Csongrád-Csanád megyei nevelőszülői családokat várnak a Vadasparkba, ahol a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Zöld járőr programhoz kapcsolódó, Családi napot rendeznek.

A 2008 óta működő, népszerű projektben a Szegedi Vadaspark, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szegedi Tankerületi Központ, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, valamint a Bűnmegelőzési és Oktatási Szolgáltató Központ Egyesület már évek óta együttműködő partnerek.

Bátorság, ügyesség, kreativitás és együttműködési képesség

A Zöld járőr program lényege, hogy a gyerekek természet iránt érzett felelősségét erősítse. Ezt segítik elő azok az események, foglalkozások, amelyeknek köszönhetően számtalan érdekes természetvédelmi kérdéssel, témával és feladattal találkoznak a gyerekek. A vasárnapi Családi napra olyan állomásokkal készülnek a Vadaspark munkatársai, amelyek leküzdéséhez a résztvevők a tudásuk mellett a bátorságukat, ügyességüket, kreativitásukat és együttműködési képességüket is próbára tehetik.

A program nagyon kedvelt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató köreiben: június 20-ra több mint 200 gyermek érkezik Csongrád-Csanád és Békés megye nevelőszülői hálózatából, természetesen nevelőszüleikkel együtt. Az esemény 10 órakor kezdődik és előreláthatóan délután 3 óráig tart.

Szakemberek segítenek a feladatok lebonyolításában

Összesen tíz állomással készülnek a Vadaspark területén a gyerekeknek, ahol különféle ügyességi feladatokat teljesíthetnek. Minden állomáson két tréner jelenléte garantálja a biztonságot. A kötéltechnikai feladatokat ipari alpinista végzettségű trénerek szerelik fel és vezetik, a megfelelő védőfelszerelések biztosításával. A feladatok célja az
együttműködés, az empátia és a környezettudatosság fejlesztése, a fenntarthatóságra nevelés tapasztalati tanulás segítségével.

Amelyik csapat teljesít három állomást, és ezzel szerez három pecsétet, ajándékot kap. Az ajándékok 13.00 órától a Pelikán Büfé mellett állomásozó Zöld járőröknél vehetők át.

Szent Ágota Sajtószolgálat

Előző sztori

Meteorológustól kérdeztük, meddig tart a hőség

Következő sztori

Jövő héttől az összes szerb-magyar határátkelő megnyit