Szórakozás

Nevelőszülőknél élő zöld járőrök veszik birtokba vasárnap a Szegedi Vadasparkot

Nevelőszülőknél élő zöld járőrök veszik birtokba vasárnap a Szegedi Vadasparkot

2021. június 18., péntek
Nevelőszülőknél élő zöld járőrök veszik birtokba vasárnap a Szegedi Vadasparkot

Június 20-án, vasárnap természetkedvelő és a fenntarthatóságot fontosnak tartó, Békés és Csongrád-Csanád megyei nevelőszülői családokat várnak a Vadasparkba, ahol a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott Zöld járőr programhoz kapcsolódó, Családi napot rendeznek.

A 2008 óta működő, népszerű projektben a Szegedi Vadaspark, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Szegedi Tankerületi Központ, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, valamint a Bűnmegelőzési és Oktatási Szolgáltató Központ Egyesület már évek óta együttműködő partnerek.

Bátorság, ügyesség, kreativitás és együttműködési képesség

A Zöld járőr program lényege, hogy a gyerekek természet iránt érzett felelősségét erősítse. Ezt segítik elő azok az események, foglalkozások, amelyeknek köszönhetően számtalan érdekes természetvédelmi kérdéssel, témával és feladattal találkoznak a gyerekek. A vasárnapi Családi napra olyan állomásokkal készülnek a Vadaspark munkatársai, amelyek leküzdéséhez a résztvevők a tudásuk mellett a bátorságukat, ügyességüket, kreativitásukat és együttműködési képességüket is próbára tehetik.

A program nagyon kedvelt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató köreiben: június 20-ra több mint 200 gyermek érkezik Csongrád-Csanád és Békés megye nevelőszülői hálózatából, természetesen nevelőszüleikkel együtt. Az esemény 10 órakor kezdődik és előreláthatóan délután 3 óráig tart.

Szakemberek segítenek a feladatok lebonyolításában

Összesen tíz állomással készülnek a Vadaspark területén a gyerekeknek, ahol különféle ügyességi feladatokat teljesíthetnek. Minden állomáson két tréner jelenléte garantálja a biztonságot. A kötéltechnikai feladatokat ipari alpinista végzettségű trénerek szerelik fel és vezetik, a megfelelő védőfelszerelések biztosításával. A feladatok célja az
együttműködés, az empátia és a környezettudatosság fejlesztése, a fenntarthatóságra nevelés tapasztalati tanulás segítségével.

Amelyik csapat teljesít három állomást, és ezzel szerez három pecsétet, ajándékot kap. Az ajándékok 13.00 órától a Pelikán Büfé mellett állomásozó Zöld járőröknél vehetők át.

Szent Ágota Sajtószolgálat

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.