Nemesi Pál: Elkészült a harmadik szegedi híd megvalósíthatósági tanulmánya!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt küldött szerkesztőségünknek Nemesi Pál. A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa közölte, “újabb mérföldkőhöz érkezett a szegedi déli Tisza-híd projekt”, ugyanis a napokban hivatalosan is elkészült a híd “megvalósíthatósági tanulmánya”.

A kormánybiztos felidézte az eddigi lépéseket is. Fontosnak nevezte a Botka Lászlóval való februári egyeztetést, ahol arról döntött a polgármester, hogy létrehoz “egy szakmai csapatot” – erre Nemesi kérte meg.

Májusban “a szegedi déli Tisza-híd projekt széleskörű szakmai megbeszélésére” került sor, “ahol az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt képviselői, a szegedi déli Tisza-híd tervező kollégái, Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármester és a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna titkársága jelen volt személyesen” is – árulta el. “A rendezvényen online kapcsolták Szeged város főépítészét, Sz. Fehér Évát, aki ugyancsak a projekt támogatásáról biztosította a jelenlévőket” – tudtuk meg a közleményből.

Nemesi azt írta: “Szegednek nem csak közlekedési szempontból kell a híd, nem csak azért kell, hogy növekedjen a komfort érzetünk, hanem a város komplex fejlődéséhez is elengedhetetlen.” Emlékeztetett:

“Mindenki érezni fogja a fejlesztéseket, függetlenül attól, hogy hova szavazott, mert a fejlesztések pártpolitikailag függetlenek, a hídon sem fogja senki megkérdezni a rajta közlekedőktől, hogy kire szavaznak!”

(Borítóképünk illusztráció)

Előző sztori

Ellenzék: folyamatos vezetési és bizalmi válság van a szegedi városházán

Következő sztori

Megszűnik a Szegedi Menetrendek applikáció, de van helyette másik