Gazdaság

Nemesi Pál: Elkészült a harmadik szegedi híd megvalósíthatósági tanulmánya!

Nemesi Pál: Elkészült a harmadik szegedi híd megvalósíthatósági tanulmánya!

2021. június 10., csütörtök
Nemesi Pál: Elkészült a harmadik szegedi híd megvalósíthatósági tanulmánya!

Közleményt küldött szerkesztőségünknek Nemesi Pál. A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna kormánybiztosa közölte, "újabb mérföldkőhöz érkezett a szegedi déli Tisza-híd projekt", ugyanis a napokban hivatalosan is elkészült a híd "megvalósíthatósági tanulmánya".

A kormánybiztos felidézte az eddigi lépéseket is. Fontosnak nevezte a Botka Lászlóval való februári egyeztetést, ahol arról döntött a polgármester, hogy létrehoz "egy szakmai csapatot" - erre Nemesi kérte meg.

Májusban "a szegedi déli Tisza-híd projekt széleskörű szakmai megbeszélésére" került sor, "ahol az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt képviselői, a szegedi déli Tisza-híd tervező kollégái, Nagy Sándor Szeged városfejlesztési alpolgármester és a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna titkársága jelen volt személyesen" is - árulta el. "A rendezvényen online kapcsolták Szeged város főépítészét, Sz. Fehér Évát, aki ugyancsak a projekt támogatásáról biztosította a jelenlévőket" - tudtuk meg a közleményből.

Nemesi azt írta: “Szegednek nem csak közlekedési szempontból kell a híd, nem csak azért kell, hogy növekedjen a komfort érzetünk, hanem a város komplex fejlődéséhez is elengedhetetlen." Emlékeztetett:

"Mindenki érezni fogja a fejlesztéseket, függetlenül attól, hogy hova szavazott, mert a fejlesztések pártpolitikailag függetlenek, a hídon sem fogja senki megkérdezni a rajta közlekedőktől, hogy kire szavaznak!”

(Borítóképünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.