Nem jár több Flirt-vonat Szegedre, de új buszok jönnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegeder szúrta ki a MÁV-START Zrt. holnapján megjelent dokumentumban, hogy hamarosan kikerülnek a szegedi vasúti menetrendből a FLIRT-motorvonatok. Ugyanakkor nemsokára már csak alacsonypadlós buszok közlekednek a városban.

Június 19-től nem érkeznek Flirt-vonatok Szegedre. A dokumentumban ez szó szerint is szerepel, hogy a ,,738 sz.” és “A 1733 sz. TELEVONAT nem közlekedik.”

A televonat szolgáltatást 2019 decemberében indította el a MÁV, melynek lényege az volt, hogy az 50%-os jegynél is olcsóbb, kizárólag televonatokra érvényes jeggyel lehetett rajta utazni vasárnaponként közvetlenül a Nyugati pályaudvarról Szegedre és fordítva. Az akkori tervek szerint ez a diákoknak és a fiataloknak is megérte. Ráadásul a vasúttársaság egyik legkorszerűbb, Stadler Flirt motorvonata hajtotta a járatot.

A dokumentum az is kiderül, hogy a Szeged-Békéscsaba vonalon az Orosházáig közlekedő 7748 sz. vonat a nyári menetrend szerint, augusztus 29-ig 22:21 helyett 22:32-kor indul Szegedről.

Végül az is említést kap, hogy szolgálatba álltak Szegeden az első Solaris-buszok, miután a Volánbusz megállapodást kötött a városvezetéssel, hogy mostantól csak alacsonypadlós buszok közlekedhetnek. Egy ezzel foglalkozó Instagram-oldal szerint viszont nincsenek túl jó állapotban.

Előző sztori

Újra szépirodalom Szegeden: visszatér a Ráolvasás programsorozat

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Rendőri felvezetéssel érkeztek Szegedre Sissi ereklyéi