Politika

Kormányellenes megmondók: Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy az ellenzéket gyűrje maga alá, nem pedig Orbánt!

Kormányellenes megmondók: Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy az ellenzéket gyűrje maga alá, nem pedig Orbánt!

2021. június 20., vasárnap
Kormányellenes megmondók: Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy az ellenzéket gyűrje maga alá, nem pedig Orbánt!

Izgalmas teóriával álltak elő a kormányszimpátiával nem igen vádolható megmondóemberek az ATV Öt című műsorában. Amikor ugyanis szóbakerült a “molnárgyulázás”, illetve a pécsi, komlói Szakács László (MSZP) hirtelen kirúgása a jelöltek közül – és a párttagságának felfüggesztése, hasonlóan Molnár Gyulához – meglehetősen érdekes elméletet vázoltak fel.

Szerintük ugyanis

Gyurcsány Ferencnek az a célja, hogy elsősorban az ellenzéket gyűrje maga alá, nem pedig Orbánt; és tisztában van vele, hogy nem lesz győzelem 2022-ben.

Állítólag Gyurcsány elszólta magát Márki-Zay Péter szerint, akinek azt mondta, az a célja, hogy 2022 után a legnagyobb ellenzéki frakció vezetője legyen. Vagyis nem győzelemre készül, hanem ellenzéki szerepre, de ott az első akar lenni.

Elszólás és összeolvadás

Nem tartják kizártnak azt sem a megmondóemberek, hogy 2022 után a DK és az MSZP “visszaolvad” egymásba, mivel “egymás szavazótáborából harapdálnak ki” – vázolta fel a Jelen című lap munkatársa, amire Czeglédi Zoltán rá is erősített, mert szerinte kérdés, hogy van-e értelme egyáltalán, hogy külön legyen a DK és MSZP.

A vadász és a préda szövetségéhez hasonlította Puzsér Róbert a DK és az MSZP “együttműködését”, mivel szerinte Gyurcsány felemészti az ellenzéket; és igenis folyik egy hatalmi harc az utódpárti örökségért.

Czeglédi szerint “a vidéki MSZP-nek lehetett látni egy utolsó rúgását” Molnár Gyula és Szakács László felfüggesztése kapcsán, hogy “ne csináljatok már bármit, ne csináljatok már egy kirakodóvásárt a pártból” azzal, hogy hagyják Gyurcsányt megenni az MSZP-t.

Szegeden szintén hasonló mozgások látszanak: a jelek szerint komoly háborúban áll egymással a DK és az MSZP, és megy az előválasztási kavarás is. Ennek részleteiről hamarosan önálló cikkben számolunk be.

A műsor fenti részét és okfejtését itt lehet megtekinteni:

https://youtu.be/QPxtlHsht2c?t=2327

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.