Közélet

Kivágták a baglyos fát a Honvéd téren

Kivágták a baglyos fát a Honvéd téren

2021. június 10., csütörtök
Kivágták a baglyos fát a Honvéd téren

Szeged egy már-már ikonikusnak mondható fával lett szegényebb ma: a Honvéd tér közepén élő üreges fát vágták ki dél körül. Különlegessége az volt, hogy számos bagoly otthonát adta a belvárosban, most azonban biztonsági okokból kellett megszabadulni tőle.

Egy szegedi Facebook-csoportban jelent meg 12 óra előtt nem sokkal egy kép, amin már a fa nagy része le van nyesve. Szerkesztőségünk felfigyelt erre, és egy újságírónk a helyszínre sietett, hogy érdeklődjön a munkálatokkal kapcsolatban, azonban sajnos már nem talált ott senkit a Honvéd téren. A hozzászólások között többen is megjegyezték, hogy balesetveszélyes volt már a fa, hiszen az ágai többsége belül már teljesen el volt korhadva. Valaki megkérdezte a munkásokat a baglyokról is, akik azt mondták, hogy biztonságba lettek helyezve az állatok.

Ennyi maradt a fából, ami sok gyerek és felnőtt kedvence is volt:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.