Hétvégi összesített járványadatok

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén összesen 255 új fertőzöttet igazoltak,és elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg. Így az elhunytak száma 29 925 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 730 588 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 46 532 főre csökkent. 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen.

Múlt héten búcsúzott az operatív törzs sajtótájékoztatója a harmadik hullám legyűrésének okán, illetve a járványadatokat csak hétköznapokon közlik. A kormány felállítja az élet újraindításért és a gazdaság újraindításáért felelős Operatív törzseket, és nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét a gazdaság újraindításával kapcsolatos kérdésekben.

Már a 12-15 éves gyermekeket is lehet regisztrálni védőoltásra. Az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

A kormányzati portálon felhívják a figyelmet arra is, hogy az alapvető védelmi intézkedéseket továbbra is be kell tartani, hiszen a vírus még jelen van. Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

Ugyanakkor a közterületen felállított kivetítőkön a szabadtéri meccsnézés nem minősül rendezvénynek, arra a vendéglátó teraszokra vonatkozó szabályok irányadóak. Ennek értelmében védettségi igazolvány nélkül is lehet ott tartózkodni, és élvezni a foci EB-t.

koronavirus.gov.hu

Előző sztori

Súlyos baleset történt a Nagylak 2-Csanádpalota határátkelőn

Következő sztori

Román embercsempészeket tartóztattak le Ruzsa környékén