/
KÉPGALÉRIA!

Elsőként Szegeden látható a vándorkiállítás

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán délután nyílt meg meg a Délvidék Házban a Fából faragott Magyarország című művészeti pályázat alkotásaiból rendezett vándorkiállítás.

Trianon centenáriumi évében a Trianon Múzeum és a Hagyományok Háza felhívása nyomán, a magyar nemzeti identitás erejét, összetartozásának szilárdságát jelképezve, olyan különleges, fából készült, művészi ihletettségű alkotások jöttek létre, amelyek a Kárpát-medence sokszínű világát korszerű módon a fiatal nemzedékek és a Kárpát-medencei nem magyar ajkúak számára is vonzó és hiteles formában mutathatják be. A kiállítás célja, hogy a Kárpát-medence egy-egy régiójának, tájegységének, településének spirituális üzenetét, identitása alapját képező szimbólumait művészi eszközökkel ábrázolja.

A gyönyörű alkotások a királyszállási Nagy-Magyarország Parkban megrendezett kiállításon kaptak méltó helyet, most pedig vándorkiállítás keretében, a Kárpát-medence több városában is bemutatásra kerülnek.

A kiállítást Német Ferenc önkormányzati képviselő nyitotta meg. Közreműködnek: Bálintné Miklós Éva fafaragó művész, Bálint Csenge Lili (vers), D. Nagy Ágnes – Salvai Ádám (ének, gitár), Nyúl Luca – Nyúl Péter (ének).

Előző sztori

Jövőbemutató döntetlennel búcsúzott válogatottunk az Európa bajnokságtól

Következő sztori

A holokauszt szegedi mártírjaira emlékeznek vasárnap