Dömping volt a hétvégén a határátkelőknél

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csaknem 134 ezer utazó használta az elmúlt 72 órában a megyei határátkelőhelyeket, akik több mint 46 ezer járművel lépték át az országhatárt. A belépő forgalom volt erősebb. – írja közleményében a police.hu

A Röszke autópálya-határátkelőhelyen a hétvégén a kilépők száma meghaladta a 30 ezret, az országba belépők száma pedig megközelítette a 41 ezret. A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén, Csanádpalotán és Nagylakon kilépő irányba csaknem 26 ezer, míg Romániából Magyarország felé több mint 27 ezer utas vette igénybe a határátkelőhelyeket.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket szükség szerint teljes kapacitáson működtette.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket! Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

(police.hu)

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Idén is lesz Nyári diákmunka program

Következő sztori

Rendőri felvezetéssel érkezik Szegedre a Sisi-kiállítás