Sport

Deschamps jól felépített magyar válogatottra számít

Deschamps jól felépített magyar válogatottra számít

2021. június 18., péntek
Deschamps jól felépített magyar válogatottra számít

A szakember a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: a magyarok olasz edzője, Marco Rossi szerkezetileg nagyszerű együttest épített fel, ráadásul ellenfelük a hazai közönség támogatását is élvezheti majd, ami ugyancsak sok pluszenergiát jelenthet számára.

"Ne felejtsük, Portugália ellen a 84. percig 0-0-ra álltak, sőt, ők szerezték az első, utólag érvénytelenített gólt. Hasonló mérkőzésre számítok, veszélyes ellenféllel találkozunk" - elemezte a magyar csapatot a játékosként és edzőként is világbajnok tréner.

Megjegyezte, a korai, 15 órás kezdés miatt a németekkel szembeni, 1-0-ra megnyert nyitómeccs óta némileg át kellett alakítaniuk a napi rutinjukat, de - amint azt a kapus Hugo Lloris is kiemelte - a játékosok a klubcsapataikban hozzászoktak a korai mérkőzésekhez, így ez nem jelent külön nehézséget számukra.

"Másfajta gárdával találkozunk, mint a német voltak, de fontos, hogy jól kezdtünk. Az akkori teljesítményünket kell folytatni, illetve még inkább javítani. Amellett, hogy hátul ismét stabilan kell játszanunk, elöl gólra törően kell fellépnünk" - fogalmazott Deschamps.

Hugo Lloris, a francia válogatott kapusa kiemelte, nagy örömmel tölti el őket, hogy várhatóan közel telt ház előtt léphetnek majd pályára, ugyanis a szurkolók a labdarúgás fontos elemei.

"A portugálok ellen csak egy kicsi extra hiányzott a magyaroknak, biztos vagyok abban, hogy arra fognak törekedni, hogy most ez is meglegyen. Nagyon jó teljesítményt nyújtottak, látszott, együtt vannak, energikusak, az utolsó percekig kiválóan játszottak. Nem becsüljük le őket, igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni rájuk, a cél, hogy ismét három pontot szerezzünk" - jelentette ki a Tottenham Hotspur hálóőre.

A magyarok - akik a portugálok elleni 3-0-s vereséggel kezdték az Eb-t - szombaton 15 órakor találkoznak az első fordulóban a németeket 1-0-ra felülmúló, vb-címvédő franciákkal a Puskás Arénában. Marco Rossi csapata jövő szerdán a németek ellen, Münchenben zárja a csoportkört.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.