EURO2020

Deschamps jól felépített magyar válogatottra számít

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Didier Deschamps, a világbajnok francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyar jól felépített, hatékonyan játszó csapat, így nehéz mérkőzésre számít szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

A szakember a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: a magyarok olasz edzője, Marco Rossi szerkezetileg nagyszerű együttest épített fel, ráadásul ellenfelük a hazai közönség támogatását is élvezheti majd, ami ugyancsak sok pluszenergiát jelenthet számára.

“Ne felejtsük, Portugália ellen a 84. percig 0-0-ra álltak, sőt, ők szerezték az első, utólag érvénytelenített gólt. Hasonló mérkőzésre számítok, veszélyes ellenféllel találkozunk” – elemezte a magyar csapatot a játékosként és edzőként is világbajnok tréner.

Megjegyezte, a korai, 15 órás kezdés miatt a németekkel szembeni, 1-0-ra megnyert nyitómeccs óta némileg át kellett alakítaniuk a napi rutinjukat, de – amint azt a kapus Hugo Lloris is kiemelte – a játékosok a klubcsapataikban hozzászoktak a korai mérkőzésekhez, így ez nem jelent külön nehézséget számukra.

“Másfajta gárdával találkozunk, mint a német voltak, de fontos, hogy jól kezdtünk. Az akkori teljesítményünket kell folytatni, illetve még inkább javítani. Amellett, hogy hátul ismét stabilan kell játszanunk, elöl gólra törően kell fellépnünk” – fogalmazott Deschamps.

Hugo Lloris, a francia válogatott kapusa kiemelte, nagy örömmel tölti el őket, hogy várhatóan közel telt ház előtt léphetnek majd pályára, ugyanis a szurkolók a labdarúgás fontos elemei.

“A portugálok ellen csak egy kicsi extra hiányzott a magyaroknak, biztos vagyok abban, hogy arra fognak törekedni, hogy most ez is meglegyen. Nagyon jó teljesítményt nyújtottak, látszott, együtt vannak, energikusak, az utolsó percekig kiválóan játszottak. Nem becsüljük le őket, igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni rájuk, a cél, hogy ismét három pontot szerezzünk” – jelentette ki a Tottenham Hotspur hálóőre.

A magyarok – akik a portugálok elleni 3-0-s vereséggel kezdték az Eb-t – szombaton 15 órakor találkoznak az első fordulóban a németeket 1-0-ra felülmúló, vb-címvédő franciákkal a Puskás Arénában. Marco Rossi csapata jövő szerdán a németek ellen, Münchenben zárja a csoportkört.

KÉPGALÉRIA!
Előző sztori

Hitoktatókat díjaztak

Következő sztori

Német Ferenc szerint a jobboldali szándék és a szegediek igénye egyszerre valósult meg a Laposon