Csatornában rekedt lovat mentettek ki a tűzoltók Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csatornába csúszott egy ló egy szegedi lovas klubban hétfőn. A Málna névre hallgató kanca önerejével nem tudott kijönni, ugyanakkor nagyon meg volt riadva, ezért gondozói a szegedi tűzoltókat hívták segítségül – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán.

A bejegyzés szerint a Katasztrófavédelem kollégái Dr. Krajcsovics László lógyógyász specialista irányításával kezdték meg a mentést, aki már nem először dolgozott együtt a tűzoltókkal.

Mint írják, az orvos a biztonságos mentés érdekében Málnát először enyhén elbódította, majd a tűzoltók ezt követően két hevedert erősítettek rá, amelyet a tűzoltó fecskendőre rögzítettek, így húzták ki az árokból. A lovat a szárazva érve azonnal betakarták, és a kihűlés elkerülése érdekében folyamatosan dörzsölték. A helyszíni megvizsgálás után a sértetlen és már megnyugodott Málnát visszavezették a karámba – derül ki a bejegyzésből.

Előző sztori

Klasszikus zenei koncertet adnak a Füvészkertben

Következő sztori

Lékó Péterrel sakkozhatnak a szegediek