Közélet

Beköltöztek a Passzázs sorra a "lábszellőztető" hajléktalanok - panaszkodnak a boltosok

Beköltöztek a Passzázs sorra a "lábszellőztető" hajléktalanok - panaszkodnak a boltosok

2021. június 3., csütörtök
Beköltöztek a Passzázs sorra a "lábszellőztető" hajléktalanok - panaszkodnak a boltosok

Ismét áll a bál! - fogalmazott szerkesztőségünknek egy neve elhallgatását kérő olvasónk. Az utóbbi időben többször is beszámoltunk arról, hogy miként zajlik az élet a Nagyáruház üzletsorán: kiszámíthatatlan magatartású, és köztisztasági problémát okozó hajléktalanok jártak vissza rendszeresen. Hétfőn úgy tűnt, talán fordulat is bekövetkezhet az ügyben, hiszen a rendőrség sikeresen intézkedett két esetben is, de a mai napra teljesen felborult a rend.

https://szegedma.hu/2021/05/rendorkezen-a-passzazs-soron-rongalo-ferfi

Miután a rendőrség előállította az egyik üzlet előtti dísznövényt megrongáló férfit, egy olvasói levél szerint elcsendesedtek a dolgok. Ez az állapot azonban még a csodáknál is rövidebb életűnek bizonyult: nem telt három napba, hogy új problémák jelentkezzenek az eddigiek helyére - közölték lapunkkal. Információink szerint már tegnap is hajléktalan dömping volt a Passzázs soron, mára pedig tarthatatlanná vált a helyzet.

Lassan életvitelszerűren élnek itt az üzletsoron

- panaszolja olvasónk, aki jó néhány képpel illusztrálta azt is, hogy nem volt túlzó a megfogalmazása. Szerinte nem csupán az olyan alapvető szükségleteiket végzik el a Nagyáruház üzletsorán, mint az evés, ivás és alvás, de mindezek mellett még mulatoznak, szemetelnek és szellőztetik a lábukat - ami a fotók alapján ránézésre is számos közegészségügyi és köztisztasági gondot okozhat.

Tehetetlenség uralkodik

Előző cikkeinkre sok olyan reakció érkezett, hogy az üzletek dolgozóinak, tulajdonosainak értesíteniük kellene a rendőrséget. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy ez nagyon sok esetben megtörténik, és a fenti cikkünkből látható, hogy eredményre is tud jutni. Van azonban, hogy a hatóságok is tehetetlenek: ma is kihívták őket, de az egyik személy annyira ittas volt, hogy nem tudtak zöld ágra vergődni vele - mesélték a boltosok.

Mi lesz így a szezonban?

Minden szegedi tudja, hogy a Passzázs sor a város egyik legforgalmasabb részének számít gyalogosok szempontjából és nem csupán a helyiek, de a turisták által is kedvelt csomópont. Ha továbbra sem lehet kiszorítani azokat az embereket a területről, akiknek a magatartásuk és életvitelük megbotránkoztató, valamint nem egy esetben köztisztasági és közegészségügyi veszélyt jelentenek, mennyi marad meg a Nagyáruház varázsából a nyári szezonra?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.