Balhé

Balhéba torkollott a szegedi, nyilvános melegházasodás

Balhéba torkollott a szegedi, nyilvános melegházasodás

2021. június 25., péntek
Balhéba torkollott a szegedi, nyilvános melegházasodás

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport és az Amnesty International Magyarország a szegedi városháza előtt szervezte a "Szabad a házasság Szegeden" elnevezésű rendezvényt, amellyel szimbolikus házasságkötés keretén belül igyekeztek felhívni a figyelmet a házasságkötés szabadságának fontosságára. Az egyik szervező, Vida Éva a SzegedMa kamerája előtt elmondta, miért tartja fontosnak az eseményt, illetve a melegek szegedi megítéléséről is szót ejtett.

Nagyjából negyed óra telt el az első szimbolikus házasságkötést követően, amikor egy csoport ismeretlen férfi megjelent, majd egyikőjük letépte a "Human rights are my pride" (magyarul: Az emberi jogok az én büszkeségem) feliratú molinót. A helyszínt biztosító rendőrök az illetőt igazoltatták, majd pár perc múlva rendőrautóba tessékelték és elhajtottak vele.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.