Aba-Novák Vilmos festményeivel bővül a Móra Ferenc Múzeum

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három Aba-Novák-festmény kerül a szegedi Móra Ferenc Múzeum birtokába – írja a Múzeum sajtóközleményében. Az ikonikus festő alkotásai Bartók Mihály, Széchenyi-díjas magyar kémikus gyűjteményének részei voltak. A természettudós halála után a család úgy döntött, hogy közgyűjteményben legyenek láthatóak a festmények, így egy időre a szegedi Kultúrpalota kezelésébe adják majd a remekműveket. A három festményt a Múzeumok Éjszakáján láthatja a nagyközönség.

A festményeket korábban több kiállításon, többek között a debreceni MODEM-ben is bemutatták már. Az alkotásokat a Múzeumok Éjszakáján állítják ki a Móra-múzeum dísztermében, a jogi procedúra lefolytatása után pedig hamarosan állandó jelleggel is láthatóak lesznek a szegedi Kultúrpalotában.

Az idei Múzeumok Éjszakáján nem csak a három Aba-Novák-festményt csodálhatják meg az érdeklődők. A Móra Ferenc Múzeum főépületében ekkor nyílik meg az Erzsébet királyné-kiállítás, sőt: maga Sisi is várja majd „élőben” a látogatókat verkli muzsika mellett. A Fekete házban a Rotschild Klára-tárlat is megtekinthető lesz, a Vármúzeum előtt pedig kézműves játszóházzal is készülnek a múzeum munkatársai. Egész este érdekes detektívjáték és tárlatvezetések is színesítik majd a programokat.

Előző sztori

A Szent Gellért Fórum is nemzeti színbe borul

Következő sztori

Jövőbemutató döntetlennel búcsúzott válogatottunk az Európa bajnokságtól