/
KÉPGALÉRIA!

Divatkirálynő a vasfüggöny mögött

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legendás divattervező, Rotschild Klára életét és munkásságát bemutató kiállítás nyílik hamarosan a Fekete házban.

Az ikonikus divatkirálynő életét, lenyűgöző sikereit és több mint 20 ruhakölteményét – köztük a Kádár János feleségének készített, visszafogott kosztümöt – is bemutatják a Fekete házban. A hétfő délután rendezett sajtótájékoztatón a kiállítás kurátora, Dr. Simonovics Ildikó divattörténész kalauzolta a sajtó munkatársait.

Rotschild Klára neve egyenlő volt a divattal hosszú évtizedeken keresztül: nem csak hazánkban volt híres divattervező, hanem például Tito felesége, „a keleti Jackie Kennedy” is rendszeresen tőle rendelte ruhakölteményeit. Faruk egyiptomi uralkodó édesanyjának és lánytestvéreinek vagy éppen a perzsa sah nejének is készített ruhacsodákat. A két világháború közötti sikere a második világégés után, a vasfüggöny mögött sem ért véget: a Rotschild-szalon más névvel, de továbbra is kimagasló sikerrel folytatta munkáját – noha a ruhaköltemények a hétköznapi emberek számára megfizethetetlenek voltak.

A Magyar Nemzeti Múzeumból érkező kiállításon megismerhetik a látogatók lenyűgöző életútját, mely egy családi tulajdonú női szalonból egészen Párizsig és a világhírig repítette.

A „CLARA – Rotschild Klára. Divatkirálynő a vasfüggöny mögött” című kiállítást június 25-én, pénteken 16 órakor nyitják meg a szegedi Fekete házban. A Múzeumok Éjszakáján, június 26-án pedig tárlatvezetéseket is tartanak majd a kiállításon.

Előző sztori

Éjféltől harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Következő sztori

Fegyvert és lőszereket hozott volna át a határon, elkapták