/

Nem lesz szerdán szivárványos a müncheni stadion

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még vasárnap írtunk arról, hogy München polgármestere kérni fogja az UEFA-t az Allianz Aréna szivárvány színekben való kivilágítására a német-magyar meccse előtt. Mindez a múlt kedden elfogadott, melegellenessé eltérített pedofiltörvény miatt, hogy szolidaritást vállaljanak a magyarországi LMBTQ közösséggel.

Az ügyben egyébként először hazánkban indult egy online petíció, majd Dieter Reiter müncheni polgármester és Markus Söder bajor miniszterelnök is a kezdeményezés mögé állt.

Bild német bulvárlap információi szerint azonban a magyar–németen mégsem lesz szivárványos kivilágítás, az ugyanis nem felelne meg az UEFA Eb-szabályainak. Ezek alapján a mérkőzéseknek otthont adó 11 stadion kizárólag az UEFA saját színeiben és a házigazda országok színeiben pompázhat.

Ezt erősítette meg a Bildnek Jens Grittner, a Német Labdarúgó-szövetség szóvivője is:

Az UEFA szabályozza az egységes stadiondizájnt, és jó ok van rá, hogy ehhez tartsuk magunkat. Talán nem feltétlenül kell megváltoztatni a fényeket a szerdai meccsnapon.

via Telex

Kiemelt kép: Tobias Hase / AFP

Előző sztori

Fegyvert és lőszereket hozott volna át a határon, elkapták

Következő sztori

Koronavírus: 54 új fertőzött van, elhunyt 4 beteg