540 milliárd forintnyi vállalkozásfejlesztési pályázat jelenik meg, közölte a pénzügyminiszter

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen 540 milliárd forintnyi vállalkozásfejlesztési pályázat jelenik meg a következő két hónapban – jelentette be közösségi oldalán Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály hangsúlyozta: a legfontosabb feladat jelenleg a gazdaság újraindítása, ezért a pályázatokat is a versenyképesség és a foglalkoztatás erősítését szem előtt tartva alakították ki.

Első körben a kutatás-fejlesztést és az innovációt erősítő felhívások indulnak el, mintegy 140 milliárd forintos keretösszeggel. Ezzel egy időben 70 milliárd forint segíti majd a vállalati képzéseket.

Vállalkozásfejlesztésre 330 milliárd forintot nyerhetnek el a cégek. Ennek egy részére a mikro-, kis- és közepes vállalkozások már júliusban beadhatják támogatási kérelmeiket – hívta fel a figyelmet a pénzügyminiszter, aki Facebookon megjelent videójában jelezte azt is, hogy folytatják a népszerű Magyar multi programot és a Zöld nemzeti bajnokok programot, ezek társadalmi egyeztetése hamarosan elkezdődik.

Mint mondta, azzal számolnak, hogy a pályázatok  6-7 ezer magyar vállalkozásnak jelenthetnek segítséget. Az első kifizetések már ősszel megtörténhetnek.


A pályázati híreket figyelemmel lehet kísérni a www.palyazat.gov.hu oldalon.

(MTI)

Előző sztori

A kisöreg és a Péter-Pál nap

Következő sztori

Remek a kapcsolat: Orbán a szlovák kormányfővel találkozott