Kultúra

Újra megnyitott a Szegedi Dóm Látogatóközpont!

Újra megnyitott a Szegedi Dóm Látogatóközpont!

2021. május 5., szerda
Újra megnyitott a Szegedi Dóm Látogatóközpont!

A Szeged-Csanád Egyházmegye közleménye szerint a nyitás a Látogatóközpont egészére érvényes, azaz Dóm tornya, a a Dömötör-torony és az állandó kiállítások is megtekinthetőek. Ezen kívül jelenleg két időszaki kiállításnak is otthont ad. A „A Doni fotós – kórházvonattal a Don-kanyarban” című fotókiállítás Reményi József főhadnagy fotóit mutatja be a második világháború keleti frontjáról. Az Egyházmegye továbbá a Hármas Szent Év alkalmából több eseményt is tart.

A Hármas Szent Év apropója, hogy 1938-ban a XXXIV. Eucharisztikus Kongresszust Budapest szervezte, hazánk pedig ugyanebben az évben ünneple 900. évfordulóját annak, hogy Szent István hazánkat Szűz Mária oltalmára bízta.

A Látogatóközpontba csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Az idegenvezetéseken maximum 5 fő vehet részt, a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés kötelező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.