Újra megnyitott a Szegedi Dóm Látogatóközpont!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Május elsejétől, közel fél év után, ismét megnyitott a Szegedi Dóm Látogatóközpontja. Az idegenvezetések is újraindulnak.

A Szeged-Csanád Egyházmegye közleménye szerint a nyitás a Látogatóközpont egészére érvényes, azaz Dóm tornya, a a Dömötör-torony és az állandó kiállítások is megtekinthetőek. Ezen kívül jelenleg két időszaki kiállításnak is otthont ad. A „A Doni fotós – kórházvonattal a Don-kanyarban” című fotókiállítás Reményi József főhadnagy fotóit mutatja be a második világháború keleti frontjáról. Az Egyházmegye továbbá a Hármas Szent Év alkalmából több eseményt is tart.

A Hármas Szent Év apropója, hogy 1938-ban a XXXIV. Eucharisztikus Kongresszust Budapest szervezte, hazánk pedig ugyanebben az évben ünneple 900. évfordulóját annak, hogy Szent István hazánkat Szűz Mária oltalmára bízta.

A Látogatóközpontba csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Az idegenvezetéseken maximum 5 fő vehet részt, a maszkhasználat és a kézfertőtlenítés kötelező.

Előző sztori

Magda Dániel: Mi egy szélesebb rendezvény palettával biztosítjuk az emberek számára a szórakozás és kikapcsolódás lehetőségét

Következő sztori

Már három vakcinára lehet online időpontot foglalni