Többeket bántalmazott egy vásárhelyi vadállat – indítványozták a letartóztatását

A múlt hétvégén ittasan bántalmazott másokat egy férfi Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki két emberre is rátámadt a múlt héten, a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon tartandó ülésén fog dönteni majd az ügyről.

A megalapozott gyanú szerint a férfi ittas állapotban, minden előzmény nélkül támadt ököllel az utcán egy férfire múlt hét pénteken. Az helyszínen lévő járókelőknek kellett a sértettről lehúzniuk a részeg férfit, aki ezután sem állt le: az áldozata után ment, aki időközben az ott parkoló autójában keresett menedéket. Először a motorháztetőre ugrott a támadó és ütlegelni kezdte azt, majd a szélvédőt rugdosta a gépkocsi tetejéről, ami be is tört ennek hatására.

Itt azonban nem ért véget az ámokfutás

Másnap éjjel a gyanúsított szóváltásba keveredett két másik férfivel egy szabadtéri sütögetőhelynél. Olyannyira elmérgesedett a vitájuk, hogy az egyik férfit ököllel szemen verte, majd amikor a sértett menekülni próbált a helyszínről, hátba is rúgta. Az így földre került áldozatot nem csupán fejberúgta a gyanúsított, de rá is taposott a védtelen férfi fejére, aki 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Korábban is balhézott már

A fentieken túl megalapozott a gyanúja annak, hogy idén áprilisban a gyanúsított egy ismerőse lakásában járva kivett egy női táskából egy kocsikulcsot, majd a ház előtt leállított autóval elhajtott. Erről a tulajdonosa csak fél órával később kapott tudomást, amikor a gyanúsított – a már meghibásodott járművet – az utcán leparkolta.

Visszaeső bűnöző

A letartóztatás elrendelésére azért is van szükség, mert a férfi többszörösen büntetett előéletű és fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés tettének is a lehetősége. A jelenlegi vádak ellene nem kevesebbek, mint garázdaság vétsége, súlyos testi sértés bűntette valamint jármű önkényes elvételének bűntette.

(Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség)

Előző sztori

Ma országos kompetenciafelmérőt írnak a diákok

Következő sztori

Helyzetjelentés: második napja fizetős a parkolás