Sport

SPORT TÖRTÉNELEM: bronzérmes a Szedeák

SPORT TÖRTÉNELEM: bronzérmes a Szedeák

2021. május 20., csütörtök
SPORT TÖRTÉNELEM: bronzérmes a Szedeák

Ellentétes körülmények mellett készültek a kosárlabda NB I bronzcsatájának második felvonására a küzdő felek. Míg az egész szezon során bravúrosan szereplő szegediek a párharc első meccsén igazolták, hogy minden a legnagyobb rendben működik a Tisza-partján, addig Debrecenben a nagy különbségű vereség edzőváltást eredményezett.

A zűrös előjelek ellenére jól kezdett az Andjelko Mandics irányította DEAC, de a félidőben már a vendégek vezettek (44–49). A fordulás után sebességet váltott a Szedeák, Brown és Govens vezérletével tizenöt ponttal elléptek a kék-fehérek (52–67). A végjátékot izgalmassá tették a hajdúságiak, három perccel a lefújás előtt egylabdányira faragták a különbséget Moodyék (76–79). Fordítaniuk azonban nem sikerült, így történelmi sikernek tapsolhatott a maroknyi szegedi tábor.

Anjdelko Mandics: – Nem voltunk mentálisan felkészülve erre a párharcra, és szűk rotációval dolgoztunk. A Szeged kétségkívül jobban akarta nálunk a bronzérmet, megérdemelten nyert. Kikapni ki lehet, de nem mindegy, hogy hogyan. Nem tudtunk rendet tenni a fejekben, ennek okaira nem szeretnék részleteiben kitérni. Még egyszer gratulálok a Tisza-partiaknak.
Szrecsko Szekulovics:
 – Rengeteg érzelem dúl bennem, hiszen a szezon előtt senki sem számított arra, hogy ilyen előkelő helyen végezhetünk. Büszke vagyok az egész klubra és a játékosokra, az egész év során családként működtünk, és harcoltunk egymásért. A sok buktató ellenére is kitartottunk az idény végéig, ami bizonyította, hogy ugyan kis csapat vagyunk, de óriási a szívünk.

Kerpel-Fronius Gáspár, a Szedeák hátvédje: – Nagyon boldog vagyok, hatalmas eredményt értünk el, a klub történelme során a legnagyobbat. Személy szerint már nyáron éreztem, hogy ez a keret különleges dolgokat vihet véghez, és szerencsére így is lett. A sikerekből mindenki egyaránt kivette a részét, a csapat minden tagjának jár a kalapemelés.

DEAC–Szedeák 82–90 (28–27, 16–22, 15–20, 19–16)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, bronzmérkőzés, 2. meccs. Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Győrffy, Goda, Boros.
DEAC: Moody 14/12, Somogyi 15/6, Drenovac 17/3, Hines 20/15, Tóth 9. Cserék: Moore 7/3, Neuwirth, Polyák, Molnár. Vezetőedző: Andjelko Mandics.
Naturtex-SZTE-Szedeák: GOVENS 27/6, BROWN 28/6, DZSELETOVICS 3/3, BOGNÁR 10/6, DICKEY 13. Cserék: KERPEL-FRONIUS G. 2, KELLER 3/3, KERPEL-FRONIUS B. 2, OLASZ 2.Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.
Kipontozódott: Tóth (38.), ill. Kerpel-Fronius G. (39.).
Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Szedeáknak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.