/

Sok tűzeset volt az elmúlt hétvégén a környéken

Akcióban a Szeged környéki lánglovagok

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója szerint a hétvégén közel egy tucat helyre riasztották az embereiket, egy eset kivételével mindenhol tüzet kellett oltaniuk.

Pénteken Mórahalmon égett a száraz fű, tűzifa és összehordott szemét három hektár területen, amit a ruzsai és szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók fékeztek meg. A délutáni órákban egy árokba csúszott autóhoz riasztották a makói hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították és kerekeire tették a gépjárművet – a baleset során egy személy sérült meg.

Szombaton először Bordánynál volt szükség a ruzsai és szegedi hivatásosakra, ahol a száraz fű és avar okozta a problémát, majd Mórahalmon bizonyítottak a ruzsai hivatásos és mórahalmi önkéntes lánglovagok. Ugyan ezen a napon Sándorfalva külterületén 1 hektár területen száraz fű és az erdő aljnövényzete égett. A beavatkozást a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport végezte el.

Vasárnapra újra a száraz fű és aljnövényzet égésével kellett megküzdeniük, ezúttal Szatymaz közelében, a szegedi hivatásos és sándorfalvi önkéntes tűzoltóknak a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport tagjaival. Később a hódmezővásárhelyi Hideg utcában gyulladt fel az aljnövényzet, amit a helyi tűzoltók hárítottak el. Estére jött a nagyobb baj, ezúttal Szegeden: a Mályva utcában egy családi ház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A tűzesethez a szegedi hivatásos és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálatot riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Az ingatlanban nem lakott senki, így személyi sérülés nem történt.

Kiemelt képünk illusztráció!

(csongrad.katasztrofavedelem.hu)

Előző sztori

Növelte nyereségét a Pick Szeged Zrt.

Következő sztori

Videó: így rótta a köröket Szegeden a tram-train!