Hírzóna

Sok tűzeset volt az elmúlt hétvégén a környéken

Sok tűzeset volt az elmúlt hétvégén a környéken

2021. május 31., hétfő
Sok tűzeset volt az elmúlt hétvégén a környéken

A Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összefoglalója szerint a hétvégén közel egy tucat helyre riasztották az embereiket, egy eset kivételével mindenhol tüzet kellett oltaniuk.

Pénteken Mórahalmon égett a száraz fű, tűzifa és összehordott szemét három hektár területen, amit a ruzsai és szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók fékeztek meg. A délutáni órákban egy árokba csúszott autóhoz riasztották a makói hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították és kerekeire tették a gépjárművet - a baleset során egy személy sérült meg.

Szombaton először Bordánynál volt szükség a ruzsai és szegedi hivatásosakra, ahol a száraz fű és avar okozta a problémát, majd Mórahalmon bizonyítottak a ruzsai hivatásos és mórahalmi önkéntes lánglovagok. Ugyan ezen a napon Sándorfalva külterületén 1 hektár területen száraz fű és az erdő aljnövényzete égett. A beavatkozást a szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók, valamint a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport végezte el.

Vasárnapra újra a száraz fű és aljnövényzet égésével kellett megküzdeniük, ezúttal Szatymaz közelében, a szegedi hivatásos és sándorfalvi önkéntes tűzoltóknak a Balástyai Katasztrófavédelmi Kutató-mentőcsoport tagjaival. Később a hódmezővásárhelyi Hideg utcában gyulladt fel az aljnövényzet, amit a helyi tűzoltók hárítottak el. Estére jött a nagyobb baj, ezúttal Szegeden: a Mályva utcában egy családi ház tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A tűzesethez a szegedi hivatásos és aSzegediVízimentő és Tűzoltó Szakszolgálatot riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a lángokat. Az ingatlanban nem lakott senki, így személyi sérülés nem történt.

Kiemelt képünk illusztráció!

(csongrad.katasztrofavedelem.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.