Orbán az EU-csúcson: a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországnak saját szociális modellje van, a teljes foglalkoztatottságra összpontosít, amelyhez már így is nagyon közel áll - mondta a miniszterelnök a portugáliai Portóban érkezéskor tett nyilatkozatában, ahol pénteken kezdődött az EU szociális csúcstalálkozója.

Orbán Viktor azt mondta: Magyarország munkaalapú társadalmat hozott létre, amely teljes foglalkoztatottságra, erős családpolitikára, a hazai össztermék (GDP) 5 százalékát kitevő családtámogatásokra épül.

“A rendszerünk jól működik, készen állunk arra, hogy megosszuk másokkal a vonatkozó tapasztalatainkat” – fogalmazott.

Újságírói kérdésre válaszolva kijelentette:

Magyarország számára alapvető, hogy a nőket és a férfiakat egyenlő bánásmód illeti meg.

Keresztényként számára egyedüli problémát a gender, mint ideológiailag motivált kifejezés használata jelenti. A kifejezés jelentése tisztázatlan, valahol a nő és a férfi megjelölés között mozog – közölte.

Aláhúzta:

Magyarország nem kívánja összekeverni az ideológiai vitákat a nők és a férfiak közötti egyenlőség melletti szilárd elkötelezettséggel. Ezért a nemek közötti egyenlőség kifejezés helyett, a nők és a férfiak közötti egyenlőséget hangsúlyozza.

Ez, a keresztényi megközelítés azonban mindig elutasításra talál – tette hozzá Orbán Viktor.

Előző sztori

Kézilabda Eb: elindult a szegedi bérletek értékesítése

Következő sztori

Engedélyezte a kínai Sinopharm vakcinát a WHO!