Nőtt a napi új fertőzöttek száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1416 újabb koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, elhunyt 82 idős, többségében krónikus beteg. Összesen 795 200 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, 28 970-re a halottaké - írja a Koronavírus tájékoztató oldal.

A kormány oldalán kiemelte, hogy már 4 millió 420 ezren kaptak oltást, ebből több mint 2 és fél milliónak már a második adagot is és már több mint 5 millióan regisztráltak. 165 769 főre csökkent az aktív fertőzöttek száma, 2782 beteg szorul kórházi ellátásra, ebből 354 lélegeztetőgépre.

Ma kezdik a 16 és 18 év közöttiek oltását a Pfizer-BioNtech vakcinával. 144 ezer regisztrált kap SMS-t arról, hogy ők már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban péntek és kedd közötti napokra. Emellett minden érvényes regisztrációval rendelkező továbbra is tud Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat foglalni. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal folytatják az oltást.

A kormányzati oldal térképe szerint 76 új fertőzöttet azonosítottak Csongrád-Csanád megyében.

Előző sztori

Centenáriumi rendezvénysorozatot jelentett be az SZTE

Következő sztori

A büntető eljárások sem tartották vissza szomszédjai háborgatásától