Nem nőtt a patkányok száma az önkormányzati cég szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A napokban megírtuk, hogy méretes patkányok riogatják a vértói stégek horgászait. A tavat kezelő Szegedi Vízmű Zrt. a SzegedMa megkeresésére közölte, az elmúlt évekhez képest nem nőtt a rágcsálók száma.

Balaton Krisztina, az önkormányzati cég kommunikációs vezetője válaszlevelében azt írta, a társaság munkatársai a Vértónál csak elvétve észlelnek egy-egy példányt, valamint a horgászok is jelezni szokták feléjük, ha néha látnak, azonban tapasztalataik szerint nem nőtt a patkányok száma az elmúlt évekhez képest.

Kiemelte, hogy elsősorban megelőzéssel küzdenek a patkányok túlzott elszaporodása ellen. A tóparton kihelyeztek 20 darab, általános szemétgyűjtésre alkalmas szeméttárolót, a szemetet rendszeresen elszállítják, a horgászat során keletkező nagyobb mennyiségű szemetet pedig a horgászat befejezése után minden horgász saját maga köteles haladéktalanul elszállítani, erre külön felhívták a pecások figyelmét, április vége óta már szórólapon is tájékoztatják őket erről.

Kiemelt képünk archív

Előző sztori

Kecskés Ákos: Egyetlen ellenfelünktől sem tartunk

Következő sztori

Működik a cenzúra Szegeden: mitől tart ennyire a városvezetés?