Mégis megépül Deszken a bölcsőde!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

208 millió forintot nyert egy 24 férőhelyes bölcsőde építésére a deszki önkormányzat tavaly, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretei közt valósul meg.

A munkálatokat azóta sem tudták elkezdeni, ugyanis a jelentősen megemelkedtek az építőipari árak és ezzel a beruházás költségei is. A legolcsóbb ajánlatok is 50%-al drágábbnak bizonyultak a meglévő keretnél. Király László, Deszk polgármestere ezért benyújtott egy kérelmet az Államkincstárhoz, valamint felkereste Bartók Csabát, a Fidesz választókerületi elnökét és Gémes Lászlót, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökét, hogy segítséget kérjen a többletköltségek fedezésére. Mindeketten sikeresen lobbiztak az ügy érdekében, így elengednő állami támogatás érkezett a projektre, ami ennek köszönhetően biztosan meg fog valósulni.

Bartók Csaba elmondta,

számára nem jelentett gondot az, hogy Király Lászlóval nem állnak közös politikai térfélen, ugyanis a bölcsödék és óvodák kérdése közös ügy, amely felülírja a pártpolitikát.

A Szeged környéki falvak lakossága folyamatosan növekszik az elmúlt években, illetve a kormány családbarát politikája is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vállaljanak gyermeket, ezért mindinkább igény van az újonan létrejövő bölcsödei férőhelyekre – magyarázta Bartók.

Előző sztori

Akár fél órát is késhetnek a vonatok műszaki meghibásodás miatt

Következő sztori

Nappal is kipróbálták a tram-traint Szegeden!