Közélet

Mégis megépül Deszken a bölcsőde!

Mégis megépül Deszken a bölcsőde!

2021. május 29., szombat
Mégis megépül Deszken a bölcsőde!

208 millió forintot nyert egy 24 férőhelyes bölcsőde építésére a deszki önkormányzat tavaly, ami a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretei közt valósul meg.

A munkálatokat azóta sem tudták elkezdeni, ugyanis a jelentősen megemelkedtek az építőipari árak és ezzel a beruházás költségei is. A legolcsóbb ajánlatok is 50%-al drágábbnak bizonyultak a meglévő keretnél. Király László, Deszk polgármestere ezért benyújtott egy kérelmet az Államkincstárhoz, valamint felkereste Bartók Csabát, a Fidesz választókerületi elnökét és Gémes Lászlót, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökét, hogy segítséget kérjen a többletköltségek fedezésére. Mindeketten sikeresen lobbiztak az ügy érdekében, így elengednő állami támogatás érkezett a projektre, ami ennek köszönhetően biztosan meg fog valósulni.

Bartók Csaba elmondta,

számára nem jelentett gondot az, hogy Király Lászlóval nem állnak közös politikai térfélen, ugyanis a bölcsödék és óvodák kérdése közös ügy, amely felülírja a pártpolitikát.

A Szeged környéki falvak lakossága folyamatosan növekszik az elmúlt években, illetve a kormány családbarát politikája is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vállaljanak gyermeket, ezért mindinkább igény van az újonan létrejövő bölcsödei férőhelyekre - magyarázta Bartók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.