Sport

Magabiztos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

Magabiztos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

2021. május 2., vasárnap
Magabiztos győzelmet aratott a Szeged-Csanád GA

182 nap telt el azóta, hogy utoljára a Pécs elleni bajnokin élőben láthatták kedvenceiket a szegedi szurkolók. A Nyíregyháza elleni rangadóra 397 néző látogatott ki a Szent Gellért Fórumba.

A találkozó tizedik percében megszerezte a vezetést a Tisza-parti csapat, miután egy ügyes háromszögezést követően Kővári középre tett labdája az egyik menteni igyekvő védőről a kapufára, onnan pedig Fejér kapus érintésével a gólvonalon túlra csorgott.

A gólt követően kiegyenlítetté vált a játék, Takácsnak két bravúrt is be kellett mutatnia, azonban a 43. percben már tehetetlennek bizonyult; Márkus ragyogó indításával Hornyák lépett ki, majd két védő gyűrűjében kilőtte a bal alsó sarkot. Még a szünet előtt megfogyatkozott a Nyíregyháza, miután a lendületből kilépő Dobronokyt hátulról gáncsolta Szokol, aki ezért megkapta második sárga lapját.

A fordulást követően egyértelműen a szegediek akarata érvényesült, a Szpari csak elvétve jutott át a felezővonalon. Az 57. percben Grumics kihasználta a védők bizonytalanságát, majd a megszerzett labdát Gajdosnak továbbította, aki azonnal kiugratta az üresen érkező Kővárit aki jobbal, állítás nélkül bevette Fejér kapuját.

A vezető gól után sem hagyott alább a kék-feketék fölénye. Több lehetőség is nyílt arra, hogy lezárják a mérkőzést, végül a 87. percben egy mintaszerű ellentámadás végén a csereként beálló Dobos mattolta a szabolcsi kapust, ezzel bebiztosítva a győzelmet.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia immáron hat mérkőzés óta veretlen és zsinórban harmadszor diadalmaskodott a bajnokságban. Folytatás jövő vasárnap az ETO FC Győr otthonában.

Merkantil Bank Liga, 36. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza Spartacus FC 3–1 (1-1)

Szeged, Szent Gellért Fórum, 397 néző. Vezette: Szőts Gergely (Baghy, Máyer).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Simon Á. (Jovanovic, 82., Oláh G. – Kővári (Kóródi, 61.), Dobronoky (Dobos Á. 61.), Gajdos – Grumics (Haruna, 69.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Nyíregyháza Spartacus: Fejér Cs. – Szabó B., Szokol, Jánvári, Csilus (Svedjuk, a szünetben) – Paku (Kovács N. 74.), Márkus – Hamed (Zamostny, 67.), Kalocsai, Gresó – Hornyák (Végső, a szünetben). Vezetőedző: Huszák Géza.
Gól: Fejér (10., öngól), Kővári (57.), Dobos (87.), ill. Hornyák (43.)
Kiállítva: Szokol (44.). 

Dragan Vukmir: – Elsősorban szeretnék gratulálni a saját csapatomnak, mert nagyon jó mérkőzést játszottunk. Végig domináltunk, sok helyzetet kialakítottunk, de az első félidőben kaptunk egy elkerülhető gólt. A kiállítás után még jobban nyomtunk és ennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.