Lekutyázta, csőkulccsal támadt, visszaütött – letartóztattak két férfit Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik szerda este verekedtek Szeged belvárosában.

A megalapozott gyanú szerint az egyik belvárosi téren levő gyorsbüfénél múlt hét szerda fél 11-kor a gyanúsítottak egyike egy csőkulccsal a kezében kutyának nevezte a másik férfit. A megszólított fél visszakérdezett, hogy valóban meg akarja-e őt ütni a csőkulccsal, majd dulakodás alakult ki közöttük, melynek során több alkalommal megütötték egymást. A verekedésbe beavatkozott a megszólított férfi barátnője is, aki a vitát kezdeményező gyanúsított kezéből kivette a csőkulcsot, majd azzal fejbe ütötte őt.

A kialakult verekedésnek a büfében dolgozók vetettek véget, azonban a szóváltás tovább folytatódott a két férfi között. Ennek során kávét öntöttek egymásra, majd ismét ütésváltás alakult közöttük ki, melynek végül a barátnő vetett véget úgy, hogy a kezében csőkulcsot tartva megütötte a vitát kezdeményező férfit.

A csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a két férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. A vitát kezdeményező férfival szemben több hasonló jellegű bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban, míg a másik férfi visszaesőként követte el a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményt.

Előző sztori

Rekord alacsony a halottak száma

Következő sztori

Növelte nyereségét a Pick Szeged Zrt.