Egészség

Leáldozóban a harmadik hullám!

Leáldozóban a harmadik hullám!

2021. május 17., hétfő
Leáldozóban a harmadik hullám!

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, a 16-18 év közöttiek több, mint fele regisztrált már védőoltásra, illetve a Pfizer-BioNTech féle vakcina szélesebb körű elérhetőségének köszönhetően az oltási kampány újra fellendülőben van. Mindeközben még további 1,2 millió Sinopharm oltóanyag is érkezett hazánkba, így továbbra sem kell tartani attól, hogy valakinek nem jut vakcina – bátran lehet még válogatni is az EESZT felületén elérhető időpontfoglalásnál.

A legfrissebb tájékoztató szerint már 4 639 299 fő kapta meg legalább az első védőoltást és 630 976 gyógyult eset van. Aktív fertőzöttként 138 384 főt tartanak számon, az ismert halálesetek pedig meghaladják a 29 ezret.

Globális viszonylatban a John Hopkins Egyetem ma reggeli adatai szerint közel 163 millió az eddig megfertőződöttek száma, a halálos eseteké valamennyivel több, mint 3 millió 375 ezer. Adataik szerint továbbra is az Amerika Egyesült Államok áll a legrosszabban, de Indiában az új variáns rohamosan szedi az áldozatait.

(MTI, koronavirus.gov.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.