Sport

Kétgólos győzelmével a tizedik helyen zárt a Szeged-Csanád GA – galéria

Kétgólos győzelmével a tizedik helyen zárt a Szeged-Csanád GA – galéria

2021. május 16., vasárnap
Kétgólos győzelmével a tizedik helyen zárt a Szeged-Csanád GA – galéria

Nagy elánnal kezdte a mérkőzést a szegedi csapat és ennek hamar meg is lett az eredménye; a nyolcadik percben egy szemre is tetszetős akció végén Gajdos hozta lövőhelyzetbe Kóródit, aki a tizenhatos csücskétől higgadtan kilőtte a bal alsó sarkot.  


A gólt követően adódott egy komoly lehetőség a vendégek előtt, Korbély azonban elhibázta a ziccert.

A huszonegyedik percben Mohl labdaszerzését követően Gajdos viharzott el a baloldalon, a középre tett labdáját Dobos nem tudta első szándékból kapura tenni, majd a kifutó kapus elsodorta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Gajdos tizenegyesét ugyan Tóth kivédte, de a kipattanónál már tehetetlen volt a barcikai hálóőr. Gajdos szezonbeli hetedik találatával házi góllövő lista élére ugrott.


A támadó önbizalmát jól jelzi, hogy pár perccel később negyven méterről sistergős lövést eresztett meg, Tóth a szitáló labdát szögletre ütötte.

A fordulást követően bátrabban futballozott a Kazincbarcika, a legnagyobb lehetőségük Fótyik előtt adódott, a ballábas kapás lövését azonban óriási bravúrral, lábbal hárította a debütáló Ásványi Balázs.

A mérkőzés hajrájában több veszélyes kontrát is vezetett a házigazda, de újabb gól már nem született, így sorozatban ötödik győzelmével a tabella tizedik helyén zárta a bajnokságot Dragan Vukmir együttese.

Merkantil Bank Liga, 38. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kolorcity Kazincbarcika 2–0 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Medovarszki, Csatári).
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Ásványi – Ódor, Moga, Szilvási, Mohl – Oláh G. (Rózsahegyi, 82.), Simon Á. – Dobos Á. (Dobronoky, 58.), Gajdos (Lestyán, 83.), Kóródi (Kővári, 58.) – Haruna (Gréczi, 72.).  Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Kolorcity Kazincbarcika: Tóth A. – Oldal, Fótyik, Farkas A., Mikló – Kovács M. (Kalmár, 61.), Toma, Tóth B. (Németh T., 82.) – Korbély (Tóth L., 61.), Takács T., Tóth-Gábor (Auer, 71.). Megbízott vezetőedző: Kriston István.
Gól: Kóródi (8.), Gajdos (21.)

Dragan Vukmir: – Először is szeretnék gratulálni a játékosaimnak, amióta átvettem a csapatot nagyon keményen dolgoznak minden edzésen és mérkőzésen. Annak ellenére, hogy a Kazincbarcika már korábban kiesett, nem volt könnyű a mérkőzés. Az első félidőben jobban ment a játék, ekkor megszereztük azt az előnyt, amelyet meg is tartottunk a lefújásig.

Sándor Judit galériája:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.