Kényszerűségből távozik a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mint arról kedden a SzegedMa beszámolt, idén nyáron hét év után távozik Jonas Källman a MOL-Pick Szeged csapatától. A 39 éves balszélső egy svéd lapnak adott interjújában elmondta, szíve szerint maradt volna még egy évet, de a klub nem kívánt hosszabbítani.

–Kicsit dühítő a helyzet.

Karácsonykor jeleztem a csapatnak, hogy szeretnék egy évvel hosszabbítani, ők azt mondták, várjak még, később visszatérünk a kérdésre. Erre jött a hír, hogy érkezik egy fiatal játékos, és rám már nincs szükség.

Jól éreztem magam Szegeden, és tudtam volna még segíteni a csapatnak. Ezért vagyok szomorú, és azért, mert május van, nagyon késő bármilyen csapatot is találni – idézi Källman szavait a Dániasport.hu, amely a játékos Aftonbladetnek adott interjúját szemlézte.

A balszélső 2014-ben olimpiai ezüstérmesként, háromszoros Bajnokok Ligája-győztesként és ötszörös spanyol bajnokként igazolt Szegedre, ahol egy-egy EHF Kupát, bajnokságot és Magyar Kupát nyert.

Källman lett minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a BL-ben 325 góllal. A NB I-ben eddig 154 meccsen lépett pályára és 370 gólt szerzett.

Előző sztori

Már három vakcinára lehet online időpontot foglalni

Exkluzív
Következő sztori

Rovó László: a következő 100 évet alapozzuk meg az SZTE-n!