Itt a PATRIÓTA, a jobboldal legújabb megfejtős, ámde érdekes műsora

“Célom, hogy a „takarékláng üzemmódból” feljebb tekerjem azoknak a jobboldali szavazóknak a lelkesedését, akik az elmúlt években megfáradtak, beleuntak a politikába, és nem érzik a súlyát a jövő évi választásnak – mondta Rákay Philip a pénteken induló új Patrióta Youtube-csatornáról a Mandinernek.

Lesznek új, talán szokatlan hangvételű interjúk, háttérbeszélgetések és világmagyarázó elemzések is, de rengeteg tervünk van. Jórészt fiatalok alkotják a csapatot, okosak és roppant tehetségesek, s büszkén vállalják az értékrendjüket. Az a cél, hogy a Patrióta Youtube-csatorna szeptemberre jelentős nézettséggel rendelkezzen

– fejtette ki Rákay az interjúban, amiből az lehetett az olvasó érzése: amolyan jobboldali Partizánnak szánják ezt a műsort.

Kellemes csalódás

Megnéztük a közel félórás, első epizódot, és kellemesen csalódtunk – de ez persze szubjekítv érzés. A várt toposzok helyett ugyanis egy igen jól összeszedett és alaposan kifejtett gondolatmenetet vázolt fel Rákay Philip. Az alap az volt a műsorban, hogy az ellenzéki előválasztás csak show, megvan már a jelölt, akit Orbán Viktor ellen küld majd az ellenzék és a mögöttük álló érdekkörök. Na, de mi végre az egész; mit számít az, hogy megrendezett-e vagy sem – teheti fel a kérdést az egyszeri néző, és ez az, amit igen jól szedett össze, mutatott és válaszolt meg a műsorvezető.

Akit érdekel, hogy miért éppen Karácsony Gergelyre esett a választás az ellenzéki térfélen; hogyan épül fel és miért éppen úgy a mostani kampány, annak ajánljuk a Patrióra első adását. Nyilván egy nem titkoltan jobboldali gondolatmenet ismerhető meg ebből, de sok ténnyel és összefüggéssel, amin gondolkodni is érdemes.

A teljes műsort itt lehet megnézni:

Előző sztori

Fosórém update: kint jártak a rendőrök

Következő sztori

Gépkocsi-fosztogatót kaptak el a szegedi hatóságok