Szórakozás

Idén nyáron sem fogunk unatkozni a Füvészkertben!

Idén nyáron sem fogunk unatkozni a Füvészkertben!

2021. május 18., kedd
Idén nyáron sem fogunk unatkozni a Füvészkertben!

Mi is írtunk róla, hogy már körvonalazódik a koronavírus-világjárvány harmadik hullámának vége – így nem kell tartanunk attól, hogy a közkedvelt szezonális rendezvények elmaradnak. Az jelenleg hatályos járványügyi intézkedések értelmében a Füvészkert területére maszkban bárki beléphet, védettségi igazolványra csak azoknak van szükségük, akik a trópusi lepkeházat is szeretnék megcsodálni.

Az 2021. évi programtervezet szerint június 26-27 között a méltán népszerű Levendula Napok és Rózsa Napok lesznek megrendezve, idén már nyolcadik alkalommal. Az ismeretterjesztő előadások mellett színpadi programok, zene és kézműves vásár színesíti majd a kétnapos rendezvényt.

Szinte pontosan egy hónappal később, július 24-25 között pedig a mesés Távol-Kelet hangulatát idézi meg a XIV. Lótusznapok. A különleges vízinövény virágzása hazánkban szinte csak a Szegedi Füvészkertben tapasztalható meg, sőt, egész Közép-Európában a miénk a legnagyobb állomány.

További részleteket megtudhatnak a Levendula Napok, valamint a Lótusz Napok weboldalain.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.