Idén nyáron sem fogunk unatkozni a Füvészkertben!

Tavalyhoz hasonlóan újra megrendezik a népszerű nyári programjaikat.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szokásos, hagyománynak számító nyári rendezvényeket idén sem tudja megállítani a világjárvány: júniusban a levendula és a rózsa kapja a főszerepet, egy hónapra rá pedig a különleges lótuszvirágzásnak lehetünk szemtanúi.

Mi is írtunk róla, hogy már körvonalazódik a koronavírus-világjárvány harmadik hullámának vége – így nem kell tartanunk attól, hogy a közkedvelt szezonális rendezvények elmaradnak. Az jelenleg hatályos járványügyi intézkedések értelmében a Füvészkert területére maszkban bárki beléphet, védettségi igazolványra csak azoknak van szükségük, akik a trópusi lepkeházat is szeretnék megcsodálni.

Az 2021. évi programtervezet szerint június 26-27 között a méltán népszerű Levendula Napok és Rózsa Napok lesznek megrendezve, idén már nyolcadik alkalommal. Az ismeretterjesztő előadások mellett színpadi programok, zene és kézműves vásár színesíti majd a kétnapos rendezvényt.

Szinte pontosan egy hónappal később, július 24-25 között pedig a mesés Távol-Kelet hangulatát idézi meg a XIV. Lótusznapok. A különleges vízinövény virágzása hazánkban szinte csak a Szegedi Füvészkertben tapasztalható meg, sőt, egész Közép-Európában a miénk a legnagyobb állomány.

További részleteket megtudhatnak a Levendula Napok, valamint a Lótusz Napok weboldalain.

Előző sztori

Chatbot segíti az SZTE hallgatóit

Következő sztori

Megkaphatják a védettségi igazolványt a külföldön beoltott magyarok is