Közélet

Helyzetjelentés: második napja fizetős a parkolás

Helyzetjelentés: második napja fizetős a parkolás

2021. május 26., szerda
Helyzetjelentés: második napja fizetős a parkolás

A koronavírussal kapcsolatos járványintézkedések részeként országszerte felfüggesztették a közterületeken való parkolás díjának szedését még tavaly novemberben. Azért született ez a döntés, hogy csökkentsék a tömegközlekedést használók számát a csúcsidőkben, és úgy általában. Az alapelgondolás szerint ha ingyenesen parkolhatnak az emberek, többen fognak autóval járni tömegközlekedés helyett.

Egy biztos: a belváros hónapok óta dugig volt autókkal, a parkolóhelyekre vadászni kellett. Az ott lakók nagy örömére viszont a múlt heti Kormányinfón bejelentették, hogy pünkösd után visszaáll a régi rend és újra fizetni kell a parkolásért. Szegeden már pénteken megkezdték az automaták üzembe helyezését, amiről mi is hírt adtunk. Ma szétnéztünk a városban, hogy mi a helyzet a fizetős parkolás második napján. Sándor Judit fotóit láthatják:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.