/
KÉPGALÉRIA!

Feltárulnak a Dóm titkai

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Május 1-től a Látogatóközpont ismét megnyitotta kapuit. Megtekinthetjük az állandó és időszaki kiállítások, felmehetünk a Dóm kilátó szintjéig és részt vehetünk a Dömötör-toronyban a tárlatvezetésen.

Fényképezőgéppel jártuk be a Látogatóközpontot, egy kis ízelítőt nyújtva a számos látnivalóról. Itt mindent megtudhatunk, amit tudni érdemes Szeged jelképéről, a Dómról. Kihagyhatatlan élmény a csodás szegedi panoráma is, mely 46 méter magasságból, a nyugati tornyából tárul elénk. És ehhez csak 302 lépcsőt kell legyőzni. Mindenkinek javasoljuk. Kalandra fel!

A Látogatóközpontban a fokozott óvatosság továbbra is fontos szempont, ezért az alábbi védelmi intézkedéseket be kell tartanunk: 

Belépéskor minden látogató számára kötelező a kézfertőtlenítő használata, a hőmérséklet-mérés, a maszkhasználat, valamint a védettségi igazolvány.

Dömötör-torony vezetés minden órában indul a Látogatóközpont előteréből, egyidejűleg maximum 5 látogató vehet részt egy vezetésen.

Minden nap 12:30 és 13:00 között fertőtlenítési szünet miatt a Látogatóközpont zárva tart.

Előző sztori

Működik a cenzúra Szegeden: mitől tart ennyire a városvezetés?

Következő sztori

Jelentős vasútfejlesztések elé nézünk a következő évtizedben