Közélet

Befejeződött a piactér felújítása Sándorfalván

Befejeződött a piactér felújítása Sándorfalván

2021. május 22., szombat
Befejeződött a piactér felújítása Sándorfalván

A közlemény szerint a fejlesztésre az önkormányzat 300 millió forint uniós és hazai támogatást nyert el, amelyhez a Magyar Államkincstár - mint közreműködő szervezet - további több mint 88 millió forintot ítélt meg.

A piaccsarnokot egy régi gabonatároló épületéből alakították ki, itt csaknem 250 négyzetméteres árusítótér fogadja az eladókat és vásárlókat. Az épület mögé került a 830 négyzetméteres fedett és kövezett árusítótér, amely jóval nagyobb a régi piac fabódés sorainál. A piactéren négy - egyenként 45 négyzetméter alapterületű - üzlethelyiségből álló épületet is emeltek.

A modern piac épületeinek többségére napelemeket telepítettek, így a szükséges villamos energia egy részét megújuló forrásból állítják elő. A területen több vízvételi pontot alakítottak ki, térvilágítást telepítettek, hulladékgyűjtő épületet hoztak létre. A felújított piactér programok helyszínéül is szolgál majd.

Az új piacot a használatbavételi engedély megszerzése után vehetik majd birtokba az árusok és a vásárlók - áll a közleményben.

Kiemelt kép: Délmagyar

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.