Bajba került a Thealter Fesztivált szervező MASZK Egyesület

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szőnyeg szélére került a szegedi MASZK Egyesület, miután nem nyert támogatást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő szakminisztériumától - közölte a THEALTER. Az Egyesület 1992 óta működteti befogadószínházként a Régi Zsinagógát, tavaly pedig 30. alkalommal rendezték meg a THEALTER Fesztivált.

A szakminisztérium április 30-án közzétett döntési lsitán nem ítélt meg támogatást a fesztivál szervezőinek, akik szerint ez a pandémia okozta nehézségek miatt különösen nagy veszteség. A dokumentumból azonban nem derül ki, miért döntött így a kuratórium, mivel a pályázati kategóriára vonatkozó összefoglaló elmaradt.

Az Egyesület állítása szerint olyan szervezet is nyert, amely a bírósági nyilvántartásban 2018 januárjában alakult át kosárlabda klubból hagyományörző egyesületté, a cél szerinti besorolásuk pedig a ,,sporttevékenység”, ami egy ,,professzionális színházművészeti vagy táncművészeti előadó-művészeti szervezetek” számára kiírt pályázaton belül érthetetlen. Szerintük olyan szervezetek is támogatást nyertek, amik nem feleltek meg a pályázat küszöbkritériumainak.

A döntési listákból egyébként az is kiderül, hogy a többi szegedi alternatív színtársulat közül a Melanoia Színház esett még el a szakminisztériumi támogatástól, a Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Pinceszínház és a Szegedi Focus Műhely azonban egyaránt nyertek.

A MASZK Egyesület nem adja fel, küzd a helyzettel és a közönség támogatására számít. A 30. THEALTER Fesztiválra közel 4000-en voltak kíváncsiak határon innen és túl tavaly nyáron, melyet több budapesti és szegedi helyszínen tartottak meg.

Előző sztori

Porig alázta az SZTE professzorát Botka László: lebunkózta és elvenné a kitűntetéseit is!

Következő sztori

Lezárták az újszegedi toronyház parkolóját. De miért, amikor nem is újítják fel???