A szegedi ivóvíz rossz minőségére hivatkozva csapott be idős embereket

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki közműszolgáltató munkatársának kiadva magát, vízszűrő berendezések cseréjére hivatkozva csalt ki pénzt – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. március eleje és május eleje közötti időszakban keresett fel az időskoruknál fogva a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes szegedi sértetteket azzal az ürüggyel, hogy a városban az ivóvíz minősége rossz és emiatt hamarosan kötelező lesz víztisztító berendezések felszerelése.

A gyanúsított ezért valótlanul azt az ajánlatot tette a sértetteknek, hogy kedvezményes áron tud ilyen berendezést biztosítani, az 50 ezer forintos anyag és telepítési költség felét elengedi, amennyiben azonnal szerződést kötnek és a 25 ezer forintot helyben kifizetik.

A férfi a valóság látszatának keltése érdekében még megrendelő lapot is töltött ki és íratott alá a sértettekkel.

A gyanúsított a közel két hónap alatt hét szegedi sértettet csapott be, míg egy esetben a sértetett gyanút fogva értesítette a fiát, aki azután a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta a gyanúsítottat.

A minősített és üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés, a szökés-elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartandó ülésén fog dönteni.

Kiemelt képünk archív

Előző sztori

Telefóniakiállítással nyit újra a Neumann Társaság múzeuma

Következő sztori

Müller Cecília: A várandósok is megkaphatják a második oltást